woensdag 31 december 2014

Meringe kerstkransjes met slagroom en rood fruit



Hei iedereen,

Ik heb voor 1e kerstdag meringes gemaakt in de vorm van een kerstkransje. Ik vond ze zelf wel goed gelukt, dus ik wou het recept graag met jullie delen. Ik weet het kerst is al voorbij, maar ik had toen geen tijd om dit artikeltje te maken aangezien ik een weekendje weg ging.




Benodigdheden (ongeveer 24 meringes):
4 eieren
200 gram suiker
1 citroen
1 eetlepel maizena
1 beker slagroom
500 gram rood fruit

Keukengereedschap:
Mixer of garde
Bakpapier
Bakplaat
Spuitzak (als je die in huis hebt, kan op met lepel)
Mengkom 
Weegschaal
Lepels 
Oven


1. Verwarm je de oven voor op 150 graden, je haalt dan de bakplaat uit de oven.

2. Daarna ontvet je: de mixer (of garde), de mengkom en als je bakjes gebruikt om het eiwit in te doen, deze ook. Je ontvet ze door er met een doorgesneden citroen op het oppervlak te vrijven, zodat het sap op de plekken komt waar je het eiwit mee gaat aanraken. Je ontvet alle komen omdat je eiwit anders niet goed opstijft.

3. Scheid de eieren, je hebt alleen de eiwitten nodig. Je kunt het eigeel gebruiken door er bijvoorbeeld een omelet van te bakken.


4. Begin met het mixen van de eiwitten, todat ze wit worden. Zoals op de foto.



5. Voeg de suiker en de maizena toe, per eetlepel, zodat je meringe niet inzakt. Het is goed als er pieken onstaan, zoals op de foto




6. Voeg ongeveer 3 eetlepels citroensap en 1 theelepel citroenrasp toe. Dit proef je later niet terug als je meringes uit de oven komen.


7. Hierna doe je het mengsel in een spuitzak, als je deze in huis hebt. Als je geen spuitzak hebt kun je het gewoon met 2 eetlepels doen. Als je wel een spuitzak hebt zorg er dan voor dat deze zeker niet te vol zit!

8. Doe dit zo snel mogelijk en laat de meringe niet te lang staan, wamt dan zakt deze weer in. Spuit, op schep, het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Wij hadden geen bakpapier meer, dus ik gebruikte aluminiumfolie, maar dat raad ik niet aan, want je meringes gaan bijna niet van het folie af. Bij mij is er zoals je ziet 1 heel erg mislukt, dat kwam omdat ik mijn spuitzak niet strak hield!
Dit is 1 van de 2 bakplatem die ik in de oven heb gedaan.

9. Zet de meringes 15-20 minuten in de oven.


10. Als je de meringes uit de oven hebt gehaald, moet je ze eerst goed laten afkoelen. Daarna kun je ze op bordjes leggen en er nog slagroom en roodbruin op doen. Ik heb 3 meringes per persoon gedaan omdat wij met zijn achten waren en dat precies uitkwam.



Ik hoop dat jullie iets hebben aan dit recept. Ik vind deze meringes zelf in ieder geval erg lekker! Als je het zelf ook hebt gemaakt stuur dan een mailtje met een foto van je creatie, dat vind ik erg leuk om te zien!

Wat heb jij gegeten als nagerecht op 1e kerstdag?

X Lieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten